יקב צ'ילאג השקת סירה 2008 ומרלו 2008 ( פברואר 2013 )
ייננית אורנה צ'ילאג.
סירה מסדרת SOLO של יקב צי'לאג.
בציר:2008: 85% סירה, 12% מרלו ו 3% פטיט ורדו
אלכוהול: 14.6 היין שהה בחבית כ 18 חודשים ולאחר הביקבוק עברו עוד 32 חודשים.
הטעימה נערכה במסעדת מטבח לילה והיין שהוגש לנו שהה בדקנטר לפחות שעה ואולי יותר.
מה שהתברר כרעיון לא מוצלח כל כך. אחת הסיבות ששמים יין בדקנטר הוא אופי היין ועוצמתו.
יין שצריך להיפתח ולנשום בגלל ששהה זמן רב בחבית או בבקבוק והשד שבו צריך להירגע קצת על מנת שיוכל לשחרר את הטעמים הפירותיים הריחות וכמובן האיזון בין מתיקות , אלכוהול ופרי. רב הפעמים ששמים יין בדקנטר בארץ זה בגלל שזה הופך את העסק ליותר מרשים וליותר סקסי. לצערי זה דופק את היין לגמרי. יין שלא מתאים לדקנטר פשוט יעלם. הריח יברח ממנו תוך דקות והטעמים ייעלמו ממנו ואנו נקבל יין שטוח לחלוטין FLET בעגה המקצועי. נרגיש בדרך כלל טעמי מרירות של חבית ואלכוהול באפטר טייסט. וזה בדיוק מה שקרה לסירה הזה שטעמתי.
הטעימה השניה שנמזגה ישירות מהבקבוק לכוס העניקה חוויה מעט טובה יותר ומלבד הצבע האדום והחזק עם השוליים הבוהקים, הריחות היו טובים אומנם קצרים אבל העניקו באף חוויה של פרי אדום מוצק, קקאו חזק ומעט קרמליות . קצת חסרה לי בשלות של הפרי והפלפל השחור האופייני לסירה ומעבר לזה חסר לי בסירה הזה עוצמה וקשיחות המתבקשת כל כך לאחר שהייה של 18 חודשי חבית. אחת המסקנות המתבקשות היא לא לשים את היין הזה בדקנטר ויש לשתות בסמוך לפתיחה.
מרלו מסדרת SOLO של יקב צי'לאג.
בציר:2008 , בלנד 85% מרלו 10% מרלו ו 5% קברנה סוביניון
אלכוהול: 14% היין שהה בחבית כ 20 חודשים ולאחר הבקבוק עברו עוד 32 חודשים
גם ביין הזה אין צורך בדקנטר. ניחוחות פירותיים של שזיף ודובדבן עם עשבי תיבול טריים ועץ בקצוות, בפה היין מאוד עשיר והחוויה האמיתית היא בלהרגיש מעט פרי הדר ואדמה במרלו הזה.
יופי של יין. מרלו צפוני משובח.
עמק האלה השקת: שרדונה 2011 (ייננית לין גולד). קברנה 2008, VC 32/35 בציר 2008 ( יינן דורון רב הון )
שרדונה 2011 ( לין גולד )
יין מאוזן באופן נפלא. שילוב טוב של ריחות פרי הדר עם ריח טרופי קליל ולא מעיק, מעט עץ קלוי בקצוות. בפה יש התפוצצות של פרי, מתיקות טובה ולא משתלטת לצד חומציות ובשרניות ,
13 חודשי חבית העניקו מעט טעמי טוסט וטעמי אספרסו.
היין נטעם בבר 107 בחיפה שהוא מקדש ליינות טובים ואוכל טוב . והיין דרש לידו סטייק עבה ושומני והוא היה מהנה מאוד עם החתיכה העסיסית שקיבלתי .
שרדונה שאפשר רק לקוות שהקו בו יימשך גם בשנה הבאה. אחד מהטובים שיש על המדף אם לא הטוב ביותר לג'אנר השרדונה שהעץ לא משתלט עליו או כאלה שספוגים פירות טרופיים.
שאפו ללין גולד.
עמק האלה קברנה סוביניון 2008 ( דורון רב הון )
לקברנה הוספו 10% סירה ו 5% מרלו.
הגבה קצת מורמת כשטועמים את היין הזה . דורון היינן עשה יינות אחרים בתקופתו בעמק האלה ופה היין מפתיע אם ציפיתי לקבל פרי בשל ומלא אז קיבלתי פרי עדין עם המון פטל חמצמץ דחוס. מרירות של מרציפן . היין חד וקר. יש תחושה שניסו לתת איפיון של עולם חדש ביין. מיותר לחלוטין לדעתי. היין עשוי טכנית טוב אבל לא מרגש בעליל.
עמק האלה VC 32/35 בציר 2008 ( בלנד של, סירה, פטיט סירה ומרלו )
טוב זה כבר יין מהליגה של הגדולים. חומרי גלם טובים ומינמום התערבות. שילוב טוב של הפטיט סירה העניק צבע מדהים, המרלו רק מלטף באפטר טייסט ומעניק אלגנטיות בבליעה. הסירה מאוד בשרני והחמיצות משובחת. איזון מושלם.
יופי של יין.
שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן